VamaOnline:

miercuri, ianuarie 31, 2007

monopoly and sex

Ajung la concluzia tot mai pregnanta ca sexul nu e decat o investitie, e ca si cum ai juca la bursa... Risti, cumperi, vinzi, o mai dai in bara, uneori castigi, alteori pierzi...
Iti creezi propiile placeri, deci investesti in tine insuti. Monopolizezi actinunile pentru un profit maxim si garantat. Capitalul se rezuma la porn si Playboy, sediul firmei , irelevant( baie, pat, in fata computer-ului, in patul parintilor, etc). Ipoteca asupra propiului tau organ nu prezinta risc de boli venerice sau copii.
Datele problemei se schimba radical in momentul in care in joc intervine o a doua persoana. De data asta investesti sentimente, prezervative, vrajeli, profituri, pont-uri. Oferi placere pentru a primi placere. Alegi rational in functie de calitatile produsului, de raportul dintre cerere si oferta, prognozezi inflatia si faci o investitie pe termen lung sau scurt, cu data limita de scadenta. Uneori platesti in rate de la ce-bine-iti-sta-parul pana la te-iubesc, comunici cu partenerii tai de afacere ("bei, zi ca nu e buna aia!") si ai grija de propia ta visterie cu un dus si un parfum bun. Ca la bursa, transipiri si ulri pentru a obtine cea mai buna oferta si incerci sa aduci un strop de noutate pe piata de capital cu un oral sua macar un loc ciudat.
Desigur, faci si investitii proste de care ulterior nu te mai interesezi si nu recurgi nici macar la un telefon de complezanta. In schimb, atunci cand prinzi pestele cel mare in urma unui pont bun vandut de agentul tau de asigurari, duci investitia la bun sfarsit si finalizezi printr-un orgasm, 2, 3... cateva nopti pierdute... luni, ani. Apoi, ofical esti identificat cu propria ta afacere ( "ala, da, prietenul lu' x-leasca")
Exista, desigur, de cele mai multe ori si o terta pesoana.Fie ca e vorba de fostul/fosta, mama sau cel/cea mai buna prieten(a), interventia lui/ei nu mai conteaza decat in momentul in care participa direct la un eventual menage a trois ( zoinx- mama...cah!).
Odata investitia facuta, vazandu-te pe culmile succesului, devii plictisit de propria achizitie deja invechita is cauti sa urci mai departe cu secretara cea noua sau cu vecina de la 3. Simti ca esti atotputernic si atotstapanitor si ca nimeni si nimic nu te mai poate opri. oh, ah, da!...acolo vroiai sa ajungi.
... si nimic nu reuseste atat de plenar ca esecul... falimentul...
... te ridici, reinvestesti din nou in cluburi, intalniri, cunostinte, haine noi si mergi la sala.

si totusi, de ce continuam sa investim daca stim ca in fine nu ne asteapta altceva decat esecul, fie ca survine mai devreme sau mai tarziu ?...doar pentru ca placerile de moment primeaza?... sigur ca da!

3 comentarii:

AMANTUL spunea...

INVESTIM PENTRU CA SEXUL A DEVENIT O PLACERE, SI CA, DE MULTE ORI E MAI IMPORTANT MODUL IN CARE ITI DUCI "AFACERILE" LA INCHEIEREA CONT{r}ACTULUI (IN PATUL PROPRIU) DECAT CASTIGUL OBTINUT PRIN ACEL "CONT(r)ACT"... IN MAJORITATEA CAZURILOR, E MAI IMPORTANTA VANATOAREA DECAT TROFEUL... SI CU CAT JOCUL CERE MAI MULTE SACRIFICII (chiar si umane) CU ATAT TROFEUL ESTE MAI APRECIAT DE TINE, SI ITI DA PUTERE SA AJUNGI LA NIVELE LA CARE INAINTE NU VISAI...ASA CA... ACUM INTELEGI DC INVESTIM IN CONTINUARE?

Anonim spunea...

Iti amintesti de Maslow si piramida nevoilor...prima treapta: apa, mancare, sex...de asta cred ca reinvestim :D

Anonim spunea...

Poate daca n-am mai privi-o ca pe o afacere, nici n-ar mai fi asigurat esecul...