VamaOnline:

luni, aprilie 23, 2007

your parkin' spot

Barbatii sunt ca locurile de parcare: cele bune sunt ocupate, iar cele libere sunt pentru handicapati.
(ideea nu-mi apartine, dar imi face placere sa o disec de propriul inteles pana la epuizare)
... si acesta remarca vine de la cineva care si-a gasit loc bun de parcat bibi-ul ei alienat, exact intre limitele regulamentare... i-a reusit pana si parcarea laterala cu spatele, ca sa nu mai vorbim ca de ceva timp a tot dat de carnet.

Si totusi, ce iti ramane de facut? Ochii viciosi si lacomi cauta in stanga si-n dreapta loc sa isi lase avutia si pretioasa masina relationala. Stai la panda si astepti sa-si miste vreuna fundul de pe propia achizitie, sa-si paraseasca locusorul ei de veci pe care a si inscriptionat numarul masinii: B-25-SEX, sau TM-16-KID, sau BV-19-ELA. Si cum o vezi ca isi ia catrafusele si se pregateste sa plece, tu, ca oportunista vazuta din exterior, sau ca sofer disperat in interiorul tau, stai la panda, claxonezi, faci semne haotice doar doar s-o misca mai repede. Si cum ai ochit locul gol, iti faci avant, apesi acceleratia, lovesti in ambreiaj si te cufunzi in bratele lui ca si cum acolo ai fi vrut sa ajungi o viata intreaga.
Saaau... te invarti in cerc, dai roata tutror locurilor de parcare, poate s-o elibera vreunul. Analizezi cu atentie pozitiile strategice, persoanele ce trec pe trotuar, doar cu speranta ca vreuna din ele are cheia in contact si la draq, are treaba, trebuie sa plece.
Desigur, exista locuri de parcare de noapte si de zi. Proprietarul de drept, care se intoarce la 6 seara de la servici nu va sti niciodata ca in timpul zilei, au mai parcat vreo 2 Dacii sau Nubira si i-au calcat proprietatea. Simte mirosul de cauciuc pe asfalt, de ulei incins, dar ce mai comteaza, e proprietatea sa. Si daca vreo nesimtita iti fura barbatul, ai grija sa ii blochezi iesirea cu prima ocazie: pacat, asta nu o va face decat sa stea si mai mult pe vechiul tau loc de parcare. Nu claxona, nu injura: Condu civilizat!
Saaaau... parchezi resemnata pe unul din locurile libere, pentru handicapati. In cazul in care locul nu-ti revine pe drept, te consolezi cu gandul ca poate nimeni nu afla. Dar tu stii, si cand toate locurile sunt ocupate, trebuie sa parchezi si tu undeva... nu te poti plimba pe langa ei o viata intreaga.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Loved this post! Poate ti-ar placea si tie asta :) : http://thecrismood.wordpress.com/2007/04/05/second-hand/

Anonim spunea...

Mishto analogia. Ai dus-o bine pana la capat, insa trecand peste locuri de parcare si garaje goale, as putea spune decat atat: "Orice catalogare a femeilor sau barbatilor este stupida si lipsita de orice farama de realism - fiindca este imposbil sa fim toti in aceasi oala, sau toate in aceasi parcare.

Anonim spunea...

Sau mergi pe jos...