VamaOnline:

marți, noiembrie 21, 2006

La Scandurica


Am fost in cea mai criminala crasma: La Scandurica. O bodega bomba unde cana de vin fiert e 10 mii (n.r. folosesti aceeasi cana de la inceput la sfarsit, ca n-are crasmarul pentru toata lumea) pe care ti-o umpli singur din butoi. Butoi cu 20 % vin si 80% apa desigur.
Plina ochi cu boscai notorii adunati printre mesele mazace si scrumierile pline, oameni ce nu au auzit de aer conditionat sau de tigari cu filtru, oameni ce isi ineaca pana si ultimii stopi de bani in bautura. Si totusi, atmosfera criminala ...prietenoasa. :D
Acolo am invatat sa joc table. Se gasesc vreo 5-6 cutii si joci moka pana pierzi zarurile ametit de aburii de alcool. Acolo iti faci de cap fara sa-ti pese ce zic cei din jur (care oricum sunt prea beti ca sa le pese), acolo nu lasi bacsis la carciumar, acolo unde miroase a tutun putrezit si a alcool fermentat, acolo unde toata lumea e bine dispusa si unde te poti simti in largul tau, iar lui Bachus nu-i pasa cine esti, cati bani ai si daca iti mor copii de foame.
Kramela m-a invatat sa joc table. Apoi un mos simpatic care se distra si el cu 2 gagici la masa cica a vrut sa ma faca "profesonista", "maistra" sau macar "specialista". Am pierdut onorabil, dar abia astept sa revin printre boscai. Si asta multumita lu' Vali.
Acolo ne-am facut de cap cum o faceam pe vremuri in Viga's. Mi-e dor de vremurile cand ieseam fara un sfantz in buzunar si ma milogean de unul de altul sa-mi dea si mie o tigara, sa-mi faca si mie cinste cu un vin fiert. Cand abia gaseam un loc in tot barul, cand intram si cunosteam pe toata lumea, cand ma combinam in buda. De'ar avea buda aia pereti sa vorbeasca cate prostii, saruturi si secrete ascunde apa din closete, ai afla juma' de istorie de Vranceanu.
Atunci cand stiam cele mai tari bancuri, cand mergeam pana la librarie nu pentru scoala, ci ca sa cumparam carti de joc sa incingem campionate de whist si tarnim, acolo unde faceam misto de profi si veneam ca la cantina: dimineata la cafea, dupa ore sa ne mai destindem si seara sa ne distram.
Deci, ne vedem La Scandurica, unde vinul fiert e 10 mii si se joaca moka table....imediat dupa Podul cu lanturi.

Niciun comentariu: